Fonds

In Nederland hebben jaarlijks 2,5 miljoen volwassenen migraine. Dat is een stuk meer dan in alle andere Europese landen. Migraine staat dan ook in onze top drie van gezondheidsklachten. En kost Nederland elk jaar € 1.700.000.000 aan verzuim. Elke dag krijgen 70.000 mensen een aanval. Wij proberen te helpen met ons fonds!

En dan te bedenken dat artsen tot 1990 nauwelijks aandacht besteedden aan migraine. Hoogste tijd om de aanval in te zetten op migraine.

Migrainefonds.nl steunt migraine-onderzoeken

Daarom is er het Migrainefonds. Om geld in te zamelen voor baanbrekend onderzoek dat bijdraagt om migraine de wereld uit te helpen. En voor projecten die bijdragen aan een betere kwaliteit van leven.

Waarom?

Migraine is geen hoofdpijn. Het is een chronische hersenaandoening die vele malen harder door dreunt. Maatschappelijk en persoonlijk. Daar moet wat aan gebeuren. Nu. Want in Nederland hebben 2 tot 2,5 miljoen volwassenen migraine.

Migraine staat dan ook in onze top drie van gezondheidsklachten. En kost Nederland elk jaar € 1.700.000.000 aan verzuim. Elke dag krijgen 70.000 mensen een aanval. Meestal met bonkende hoofdpijn. Vaak met misselijkheid. Overgeven.

Het enige dat je dan kunt doen: in een stille, donkere kamer liggen. Wachten tot het weer over is. Wachten. Een dag? Twee dagen? Drie dagen?

En dan te bedenken dat artsen tot 1990 nauwelijks aandacht besteedden aan migraine. Hoogste tijd, om de aanval in te zetten op migraine met ons fonds. Daarom is er Migrainefonds.nl. Om geld in te zamelen voor baanbrekend onderzoek dat bijdraagt om migraine de wereld uit te helpen. En voor projecten die bijdragen aan een betere kwaliteit van leven.

Want je gaat er niet dood aan. Maar je bent er wel kapot van.

Lees meer over ons fonds

  • Organisatie
  • Projecten