Alternatieve geneeswijzen voor migraine

Alternatieve geneeswijzen voor migraine

alternatieve geneeswijzen voor migraine

Migraine is een zeer ondergediagnosticeerde aandoening. Dit artikel schetst een alternatieve behandeling voor migraine zonder het gebruik van medicijnen. Bij Migrainefonds.nl willen we namelijk onderzoek steunen naar een geschikte migraine behandeling voor iedereen. Zo staan we open voor alternatieve geneeswijzen voor migraine die goede resultaten lijken te bieden. Een van deze behandelingen is de Instant Pain Relief Methode waar we meer over zullen vertellen!

Traditionele migraine behandeling

Er zijn veel verschillende soorten behandelingen voor migraine, waaronder medicijnen en operaties. Hoewel deze allemaal effectief zijn voor sommige patiënten, pakken ze de onderliggende oorzaak niet aan en veroorzaken ze geen significante verbetering van de symptomen. Er zijn dus veel andere opties beschikbaar voor migraine patiënten – sommige effectiever dan andere – die we hier willen onderzoeken.

In de meeste gevallen krijg je als migraine behandeling medicijnen voorgeschreven via de huisarts. Er zijn verschillende medicijnen verkrijgbaar, onder andere om een aanval te voorkomen maar ook om de pijn bij een aanval te verlichten. Vrij verkrijgbare medicatie als paracetamol, aspirine en ibuprofen helpt vaak niet genoeg bij een migraineaanval.

Triptanen bij migraineaanval

Veelgebruikte medicijnen bij migraine-aanvallen zijn triptanen. Nadat een aanval is begonnen slik je deze triptanen om de pijn te verlichten. Deze medicatie werkt snel en (meestal) binnen 2 uur zal de hoofdpijn minder erg worden. Werkt een triptaan toch niet goed? Geef dit dan direct aan bij je huisarts, want er zijn verschillende triptanen. In overleg met de arts kun je dan een andere variant proberen.

Heb je heel vaak last van migraineaanvallen? Dan kan de huisarts medicatie voorschrijven bedoeld om aanvallen te voorkomen. Dankzij deze medicijnen zal je minder vaak een migraineaanval hebben. En als je toch een aanval krijgt is deze vaak minder heftig en korter van duur.

Instant Pain Relief Methode™

Een van de alternatieve geneeswijzen voor migraine die bemoedigende resultaten laat zien is de Instant Pain Relief Methode. Dit is een behandelmethode die goed werkt bij a-specifieke pijnklachten, waar migraine ook onder valt.

De Instant Pain Relief Methode is een combinatie van manuele behandeling en bewegingsinstructie. Bij de manuele behandeling worden verklevingen en beknellingen van bindweefsel, spieren, bloedvaten en zenuwen losgemaakt. De bewegingsinstructie focust zich op het normaliseren van een te hoge of te lage spanning in weefsels. Het doel van deze migraine behandeling is direct en duurzaam resultaat.

Eigenschappen van deze alternatieve migraine behandeling:

  • Richt zich op zachte weefsels van het bewegingsapparaat
  • Palpaties en bewegingstests
  • Massagetechnieken en beweegoefeningen
  • Direct en duurzaam resultaat
migraine behandeling

Onderzoek naar deze behandelmethode

Voordat er conclusies aan deze behandeling van migraine kunnen worden gehangen, is het belangrijk om onderzoek te doen. Migrainefonds.nl steunt onderzoek naar de Instant Pain Relief Methode. In 2021 is begonnen met een onderzoek naar het effect van deze behandeling onder migraine patiënten. Uit deze studie zijn de volgende cijfers naar voren gekomen:

  • 81% van de behandelde mensen ervaart een significante vermindering in het aantal migraineaanvallen.
  • Hiervan heeft 38% al meer dan 7 maanden 100% reductie (geen behandeling meer nodig)
  • Hiervan heeft 31% al meer dan 8 maanden ruim 90% reductie (onderhoudsbehandelingen)
  • En tot slot heeft 12% al meer dan 7 maanden ruim 70% reductie (behandeling gaat door)

Dit zijn dus hoopgevende resultaten. Maar om de Instant Pain Relief Methode verder in te zetten als migraine behandeling is meer en grootschaliger onderzoek nodig. Dit willen wij realiseren.

Andere alternatieve geneeswijzen voor migraine

Naast de Instant Pain Relief Methode zijn er meer alternatieve geneeswijzen voor migraine. Zo worden o.a. acupunctuur, osteopathie en chiropractie ingezet om de klachten bij migraine te verminderen. Tot op heden zijn deze behandelmethoden nog niet voldoende wetenschappelijk bewezen als effectief bij migraine. Toch kunnen mensen hier baat bij hebben. Wat deze behandelmethodes met elkaar gemeen hebben is dat het gericht is op het verminderen van de spierspanning, met name rond nek en schouders.

Heb jij ervaring met een alternatieve behandeling bij migraine? Deel jouw ervaringen met ons!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *